Information om corona

Coronaviruset påverkar alla, både dig som kund och Coop Vardagshandel som matleverantör. Vi tar vårt ansvar så att du som kund kan handla både mat och receptfria läkemedel. Läs mer här!

Vad innebär Coronaviruset för dig som kund?
Coop Vardagshandel är en del av samhället och vårt största fokus är att se till att det finns varor i våra butiker så att du kan känna dig trygg. Just nu finns det färre av vissa varor, men vi fyller på butikerna hela tiden. Ha tålamod, vissa leveranser tar längre tid men de är på väg.

Hygien i butikerna

Coop Vardagshandel är medlem i branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel och vi på Coop Vardagshandel följer deras rutiner för rengöring och personlig hygien med anledning av Coronaviruset.

• Skärpta hygienregler för personalen och utökat städ- och rengöringsrutinerna i butikerna och på våra lager.
• Vi följer säkerhetsåtgärder för vår personal enligt Folkhälsomyndigheten och UDs rekommendation gällande för resor till de drabbade områdena.

Tänk på andra
Genom att handla åt till exempel äldre och sjuka, så behöver de inte gå hemifrån. Be någon att handla åt dig om du är sjuk. På så sätt kan vi hjälpa varandra att dämpa spridningen av viruset.

Håll dig uppdaterad
Coronaviruset har spridit sig snabbt och påverkar hela samhället. Tvätta händerna ofta och noga. Nys eller hosta i armvecket. Stanna hemma om du sjuk. Vi lyssnar på Folkhälsomyndigheten och följer UD:s rekommendationer. Du hittar mer information på:

• Krisinformation.se
• Folkhälsomyndigheten

Frågor och svar gällande coronaviruset

Varför säljer Coop Vardagshandel oförpackade livsmedel (frukt, grönsaker, bröd, lunchmat)

Det finns inget som visar på att Corona-viruset COVID-19 smittar genom mat. Om du är orolig rekommenderar vi att butikerna hjälper dig hitta motsvarande vara som är förpackad.

Varför inför ni inte ransonering på vissa varor som säljer slut?

Coop Vardagshandel följer myndigheternas instruktioner kring Corona-viruset hur vi i dagligvaruhandeln ska förhålla sig till situationen vi befinner oss i. Som det ser ut just nu finns det matvaror till alla och en sådan lösning behövs inte.

Vad gör Coop Vardagshandel för att säkerställa hygienen i butikerna? 

Vi följer som alltid våra rutiner med höga krav på hygien. Coop vardagshandel följer också myndigheternas instruktioner kring Corona-viruset och hur dagligvaruhandeln ska förhålla sig till situationen vi befinner oss i. 

Hur hanterar Coop Vardagshandel situationen?

Coop vardagshandel är alltid väldigt noga med att följa alla föreskrifter från myndigheter. Egentligen gör vi inget annorlunda i denna situation - vi har samma höga krav på hygien och föreskrifter som vanligt. Självklart kontrollerar vi extra och stöttar chefer och medarbetare med information. Medarbetare som har varit i riskområden arbetar hemifrån och det är möjligt, annars får de vara i hemmet under en två-veckors period.

Hur ser organisationen ut på Coop Vardagshandel? 

En krisledningsgrupp arbetar sedan en tid med att koordinera allt arbete kring Corona-viruset/COVID-19. Denna grupp har kontakter inom alla led inom Coop Vardagshandel (Inköp, lager, transport, butik och kunder). Gruppen fångar upp frågor, berättar vilka instruktioner som gäller och håller kontakt med myndigheter.

Nettobladet