7 sommarblommor i krukor

Det är hög tid att få ut färg och blommor på terrass och altan. Risken för nattfrost är nästan helt borta så det är nu du ska plantera vackra sommarblommor som håller hela säsongen. Vi har hittat sju blommor som passar bra i krukor.

Pelargon

Vackra och romantiska pelargoner är perfekta sommarblommor som kan övervintra i frostfria rum om du tar hand om dem. Pelargoner finns i många färger och former, så du kan enkelt välja en som passar just din trädgård. De ska inte få för mycket näring och tål att torka ut, även om de inte tycker om det. De tål inte frost.

Kalla

Kallan är en elegant och ståtlig planta som lyser upp trädgården med sina gröna blad och vackra, trattformade blommor. Kallor tycker om att få mycket sol och får gärna torka ut något mellan vattningarna. Ta in dem i september när nätterna blir kalla. De kan överleva i en vinterträdgård.

Snöflinga

Snöflingor är vackra hängplantor som passar perfekt i amplar eller liknande. Snöflingor tycker om att växa i direkt sol och jorden ska alltid vara fuktig, men var noga med att inte övervattna. De behöver näring regelbundet, ca vid var tredje vattning.

Margerit

Margeriten är en riktigt klassisk sommarblomma. Det är en tålig och vacker blomma som kan blomma hela sommaren fram till november. Det enda du behöver komma ihåg är att vattna ordentligt, ge näring varje gång du vattnar och ta bort de vissna blommorna så har du en vacker blomma under hela sommaren.

Lavendel

Vacker och väldoftande lavendel är perfekt att plantera i blomsterkrukor; du behöver bara se till att det är hål i botten på krukan, för lavendel tycker om att torka ut lite. Trädgårdsinsekterna älskar lavendel, så med lavendel på altanen kan du sitta och njuta av fjärilarnas dans.

Petunia

När du planterar petunior i krukor får du en rejäl färgexplosion och det är blommor som tycker om att växa, så sätt dem i krukor de kan breda ut sig i. Petunior älskar sol, vatten och näring, så vattna ofta och ge näring varje gång.

Flitiga Lisa

En riktig mormorsplanta som växer frodigt hela sommaren. Den passar perfekt i altanlådan. Flitiga Lisor behöver mycket vatten och näring och det är bra att hålla utkik efter bladlöss och spinnkvalster.

Nettobladet