7 vardagshacks till mer motion

När dagarna är hektiska kan det vara en utmaning att kombinera familjelivet med motion. Så därför kommer här sju tips som gör dig svettig och får starka muskler - nästan utan att du märker det!

Sittande motion – ja, tack

Byt ut din kontorsstol med en stor pilatesboll och låt dina magmuskler arbeta medan du själv arbetar. 

Upp och stå 

Du kan också skapa vanan att resa på dig och arbeta stående någon del av tiden. Gör du det upp till tre timmar av din arbetsdag förbränner du 120 kalorier mer än om du sitter ner, vilket även är enkel träning.  

Läs också:
Yogaövningar för hemmaträning

Lekande lätt

Ta en träningsrulle nästa gång barnen utmanar dig att leka på golvet, så du kan snabbt ge musklerna massage medan du leker. Vila den del av kroppen du vill massera ovanpå träningsrullen och rulla fram och tillbaka.

Träna magen medan du lagar mat

När du ändå står stilla och lagar mat kan du lika gärna stå på en balansbräda och träna dina mag- och benmuskler samtidigt.

Tvätta kläder och träna samtidigt

Skapa vanan att göra knäböjningar när du hänger tvätt. Gör en squat varje gång du plockar kläder i tvättkorgen och vips ... du får inte bara starka rumpmuskler utan stärker också musklerna i höft, lår, mage och rygg.

Sväng på höfterna framför tv:n

Ge dina höfter en sväng om med en rockring medan du tittar på din favoritserie på Netflix. På så sätt kan du bränna 100 kalorier på bara 15 minuter.

Rulla dig till ett sexpack

Det är inte bra för hälsan att sitta stilla under för lång tid. Ha en ab-roller på ditt skrivbord och lägg dig på golvet ett par gånger under arbetsdagen för att träna överkroppen effektivt. Kolla in videon HÄR för att se hur du använder ab-rollern rätt.

Nettobladet