Allt om vindruvor

Allt om vindruvor

Vilken vindruva ska jag välja?

När du väljer mellan de olika druvorna finns det några saker du måste tänka på.

Med eller utan kärnor Kärnfria druvor är ofta de som säljs slut först, men det visar sig faktiskt att vindruvor med kärnor ofta smakar mer än kärnfria varianter.

Ju mörkare desto sötare Vill du ha sötma är det bäst att välja mörkblåa vindruvor eftersom de har högre sockerhalt och därför är sötare än andra sorter. Välj annars vindruvor där skinnet har en gyllene färg. Ju mer gyllene desto högre sockerhalt och desto sötare är de.

Vindruvor i maten

Det finns många recept där vindruvor är en viktig ingrediens. Vi har tagit fram 3 annorlunda sätt att använda det fantastiska bäret:

Vindruvssmoothie

Mixa 250 g vindruvor, 2 ½ dl A-fil, 1 banan och 1 msk socker. Det är ett mellanmål som ger ny energi.

Sallad med rucola, vindruvor och mandel

Gör en sallad av röda eller blå halverade vindruvor, rucola och mandel. Blanda en dressing av 6 mosade vindruvor, en finhackade schalottenlök, vinäger, balsamico och olivolja. Häll dressingen över salladen, blanda och lägg sen på stora parmesanflagor när du serverar den.

Pizza med vindruvstopping

Vindruvor passar bra som topping på pizza tillsammans med gorgonzola. Servera små pizzor som en annorlunda förrätt som är en bra mix mellan sött och salt.

Vindruvor som fotmask

Saften från vindruvor är bra i hemmagjorda hudvårdsprodukter. Varför inte skämma bort dina fötter med en vindruvsmask som gör dem härligt mjuka?

  • Mosa vindruvor och blanda moset med majsmjöl tills det får en grötaktig konsistens.
  • Smörj in fötterna med fotmasken, lägg dig på soffan med en handduk under fötterna och låt masken verka i 10 minuter.
  • Tvätta av fotmasken från fötterna, torka dem och smörj in med en fet kräm.

Tips: Innan du smörjer in fötterna med masken är det en bra idé att ställa en balja med vatten bredvid dig som du kan skölja av fötterna i, så slipper du trippa bort till badrummet med kladdiga fötter.

Nettobladet