BBQ potatisvulkan

Testa att servera potatisen på ett nytt sätt till nästa grillmiddag, som en potatisvulkan!

Ingredienser:

  • 2 bakpotatisar
  • 2 jalapeños
  • 8 skivor bacon
  • ¼ kopp färskost med smak av vitlök & örter
  • ¼ kopp riven cheddarost
  • 1/2  kopp gräddfil
  • 1 msk chilisås
  • Tandpetare

Gör så här:

Tvätta av potatisarna och torka dem med papper. Gör små hål i mitten av potatisen där ånga kan åka ut. Linda in potatisarna i aluminiumfolie till två foliepaket och grilla dem i 20 minuter.

Gör vulkansåsen under tiden: Blanda gräddfil, cheddarost, färskost, skurna bitar av jalapeños och chilisåsen. Spara lite ost till topping.  Ställ in såsen i kylen.

När potatisen är klar och svalnat, ta bort folien skär av botten så att den kan stå stadigt på längden.

Gröp ur potatisen i mitten. Men gräv inte för djup utan lämna ett par-tre centimeter kvar mot botten.

Fyll potatisarna med såsen och linda in dem i bacon och fäst med tandpetare.

Ställ dem på grillen i ca 30 minuter och häll på ytterligare lite sås och låt den rinna ner för sidorna. När de är klara så toppa med resten av den rivna osten.

Nettobladet