BBQ potatisvulkan

Testa att servera potatisen på ett nytt sätt till nästa grillmiddag, som en potatisvulkan!

Ingredienser:

  • 2 bakpotatisar
  • 2 jalapeños
  • 8 skivor bacon
  • ¼ kopp färskost med smak av vitlök & örter
  • ¼ kopp riven cheddarost
  • 1/2  kopp gräddfil
  • 1 msk chilisås
  • Tandpetare

Gör så här:

Tvätta av potatisarna och torka dem med papper. Gör små hål i mitten av potatisen där ånga kan åka ut. Linda in potatisarna i aluminiumfolie till två foliepaket och grilla dem i 20 minuter.

Gör vulkansåsen under tiden: Blanda gräddfil, cheddarost, färskost, skurna bitar av jalapeños och chilisåsen. Spara lite ost till topping.  Ställ in såsen i kylen.

När potatisen är klar och svalnat, ta bort folien skär av botten så att den kan stå stadigt på längden.

Gröp ur potatisen i mitten. Men gräv inte för djup utan lämna ett par-tre centimeter kvar mot botten.

Fyll potatisarna med såsen och linda in dem i bacon och fäst med tandpetare.

Ställ dem på grillen i ca 30 minuter och häll på ytterligare lite sås och låt den rinna ner för sidorna. När de är klara så toppa med resten av den rivna osten.

potatot1.png

potato2.png

potato3.png

potato4.png

Nettobladet