Dekorativa paketkalendrar

En paketkalender med små presenter varje dag i december är tradition hos många barnfamiljer, men hur ska den se ut? Här får du bra idéer på hur du kan presentera paketkalendern, så att den inte bara tänder juleljus i små ögon, utan även hos dig som drömmer om ett vackert juldekorerat hem.

Julgran på väggen

Har du en tom vägg är det snyggt med en minimalistisk, mjuk dekorationsjulgran som du gör av garn. Sätt fast nålar som hörn till granen, tänk på varje spets på granen så väl som bas och topp. Knyt sedan fast änden på en garnrulle i en nål och börja dra garnet fram och tillbaka i valfritt mönster. Häng sedan upp paketen i snöre. 

Trollhasselgren

Klassisk trollhassel med sina många små, krokiga grenar är perfekt att hänga små paket på. Låt grenen hänga ner från taket eller ställ den i en hög vas och häng upp presenterna på vackra band tillsammans med glittriga julgranskulor. För att höja julkänslan extra kan du sprejmåla grenen guldig eller silvrig så att den matchar presentpappret.

Mobil i taket

En paketkalendermobil är en annan idé du kan använda. Gör en krans av grankvistar eller grenar och se till att använda kraftig tråd för att binda ihop den. Knyt fast rött silkesband i fyra ”hörn” av kransen så att det går att hänga upp den i taket. Häng upp presenterna i kransen med vackra band i olika längder. När en present har tagits bort från kransen kan du hänga upp en juldekoration i bandet istället. På så sätt ser den inte tom ut, utan förvandlas istället till en julinstallation.

Presenter i kulor

Genomskinliga plastkulor som man kan dela på (precis som kinderägg eller påskägg) är suveräna till små paketkalenderpresenter. Packa in presenterna och lägg ner varje present i genomskinliga plastkulor och häng upp dem. Du kan hänga upp dem i trollhassel, trappräcket eller låta dem hänga ner från taket i olika längder. Kulorna kan användas om och om igen och även förvandlas till vackra julgransdekorationer.

Tips!

Om några av kalenderpresenterna är för stora för att hänga upp i en mobil eller läggas i en kula kan du gömma presenten någonstans i hemmet och istället packa in en liten ledtråd som leder ditt barn på rätt spår.

Nettobladet