Dekorera för en härlig sommarfest i trädgården

Sommaren närmar sig och det finns inget mysigare än att flytta ut sin fest i det fria. Få inspiration till dekorationer och hur du skapar rätt stämning på din sommarfest här.

VÄLJ ETT TEMA

Det är både kul och trevligt att ge sommarfesten ett tema som kan fungera som en röd tråd för mat, aktiviteter och inte minst dekorationer. Satsa t.ex. på en exotisk Hawaii-fest med blomsterkransar, fruktdrinkar och hula-huladans eller ett mer avslappnat picknick-tema med filtar på gräset och dignande matkorgar. Du kan också ha ett färgtema och hålla dekorationer, servetter och mat i samma färgskala. Det är både snyggt och festligt.

Läs också
Ljussätt trädgården

DUKA VACKRA BORD

Den fria naturen inbjuder till en mer avslappnad och informell fest, så använd engångsvaror med en twist. Det kan vara färgglada pappersdukar, engångstallrikar med vackra mönster, vatten- och vinglas med silverkant eller snygga pappersservetter. Det gör det också mycket enklare att snabbt duka undan när ni har ätit – och så kan ni dansa där istället.

FESTDEKORERA

Festdekorationer får dina gäster i rätt stämning, så ta i ordentligt med vacker belysning, girlander och lyktor i träden. Du kan också hänga upp en piñata i form av en magisk enhörning eller en rosa flamingo. Fyll den med godis så har ni ett kul inslag senare under kvällen.

BALLONGER I ALLA VARIANTER

Ingen sommarfest utan ballonger. Dekorera med fina, färgglada folieballonger som passar temat du har valt. Eller höj stämningen ännu mer med heliumballonger, vilket kanske även gör att ni kan få fram de högsta tonerna.

SÄG DET MED BLOMMOR

Vackra blommor i alla färger ger din sommarfest den sista touchen. Plocka bland trädgårdens färska blommor och arrangera dem i enkla buketter eller låt en eller två blommor stå själva i små vaser.

Nettobladet