En julklapp till en svulten mage

Två måltider till någon som verkligen behöver det

Julen är en tid för omtanke och när du köper detta kort gör du en stor skillnad. Du har nämligen säkerställt två hälsosamma och näringsriktiga måltider för hemlösa. Med detta kort går pengarna oavkortat till föreningen hemlösa.se. Hemlösa.se säkerställer att hemlösa får mat, skydd och sovplatser där måltider förbereds. Till fördel för hälsan, samhället och livskvaliteten för dem som har svårigheter.

En hjälp tillbaka i samhället

Hemlösa.se hjälper ca 800 i Sverige varje dag. Hemlösa.se är icke vinstdrivande förening som startades 2010. Verksamheten bedrivs utan några mellanhänder vilket innebär att alla bidrag går oavkortat till föreningens arbete med att hjälpa hemlösa i samhället. De delar varje dag, 365 dagar om året oavsett väder, ut mat till ca 800 hemlösa. De ordnar trygga sovplatser, varma kläder, skor, medicin, tandborstar samt köper sovsäckar till hemlösa.

Eldsjälen som startade föreningen heter Kavian Ferdowsi. Han var själv hemlös under tre år och svor att viga sitt liv åt att hjälpa andra som är i samma situation som han var i.

gavokort-hemsida-1000x625px-2.jpg

VÅRT BIDRAG

Julen är som sagt en tid för omtanke. Därför kommer vi på Netto att regelbundet börja skänka mat till hemlösa.se från våra butiker i Stockholmsregionen. Mängderna kommer att variera men vi hoppas på att kunna mätta många magar!

 

Gåvokortet kostar 30kr. Ditt bidrag kommer oavkortat hjälpa hemlösa via föreningen hemlösa.se. Du hittar gåvokorten i närheten av kassan under december.

Läs gärna mer om hemlösa.se på deras hemsida HÄR

Nettobladet