Bönfettuccine med fetaost och aubergine

(4 personer)

  • 1 pkt Risenta gul bönfettuccine
  • 2 auberginer (eller zucchini)
  • 1/2 purjolök (det vita), strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk olivolja
  • 2 frp krossade tomater med chili
  • 200 g fetaost
  • 2 tsk salt
  • oregano

Gör så här

Skiva auberginen och lägg på bakplåtspapper. Strö över salt och låt auberginen ligga och vattna ur sig i ca 10 minuter. Fräs purjolök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomatkross och smaka av med lite salt. Låt koka samman ca 5 minuter. Torka av aubergineskivorna och lägg i tomatsåsen. Låt koka under lock ca 10 minuter. Under tiden, koka bönfettucine enligt anvisning. Blanda den kokta pastan med såsen. Toppa med smulad fetaost och lite färsk oregano.

Recept från Risenta.

Nettobladet