Bönfettuccine med rostade rotfrukter

(4 personer)

  • 1 pkt Risenta gul bönfettuccine
  • 1 kg rotfrukter, (t.ex. palsternacka, morötter, rotselleri, rödbetor)
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1/2 pressad citron
  • 2 tsk salt, svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Tillbehör: timjan, rivet citronskal, hyvlad parmesanost

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Skala rödlök och rotfrukter och skär i bitar. Blanda rödlök, rotfrukter samt skalade vitlöksklyftor med citron, olivolja och rosmarinkvistar och häll ut i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Rosta i ca 30 minuter. Koka bönfettuccine enligt anvisning. Blanda rotfrukterna med den kokta pastan. Toppa med rivet citronskal, lite färsk timjan och hyvlad parmesanost.

Recept från Risenta.

Nettobladet