Fem roliga aktiviteter på sportlovet

Sportlovet är som gjort för mysiga och roliga aktiviteter. Här är fem idéer för hela familjen.

BAKDAG PÅ SPORTLOVET

Lov betyder gott om tid och om det är kallt och blåsigt ute är det perfekta att ta med sig ungarna ut i köket och trolla fram lite hembakade godsaker. Låt de små vara med och bestämma vad ni ska baka.

Recept på:
Amerikanska pannkakor

SPORTLOV I PYJAMAS

En pyjamasdag är något av det mysigaste ni kan göra under lovet. Njut av att det inte är någon i familjen som måste iväg och kryp ner i var sin riktigt mjuk och skön pyjamas. Ta gärna på morgonrock också om det blir för kallt. Sen är det bara att slappa så mycket som möjligt. Låt smutstvätten och dammsugaren vara och titta istället på tecknad film i soffan, lägg pärlplattor, rita, måla gå en promenad – gör det ni har lust med. Och när det är dags att gå och lägga sig behöver ni inte byta om. Smart!

KONSTNÄR FÖR EN DAG

Låt barnen skapa vacker konst till sina rum. Köp några målardukar och ett litet staffli så att de kan känna sig som riktiga konstnärer och låt dem släppa loss fantasin tillsammans med sina favoritfärger. Ni kan strö på lite glitter i slutet för att fullända konstverken.

FÖRSVINN IN I EN ANNAN VÄRLD

Troll, häxor, prinsar och prinsessor. Finns det något bättre än ett riktigt bra äventyr? En god bok sätter igång både barns och vuxnas fantasi och dessutom är det mysigt att läsa äventyret högt. Koka en kanna kaffe eller gör varm choklad, kryp upp under ett täcke i soffan och turas om att läsa högt.

SPELDAG

På sportlovet finns det gott om tid att umgås på andra sätt än man brukar och då är brädspel ett trevligt inslag. Ett brädspel låter er alla fokusera på en sak, och kan vara både roligt, svårt och utmanande - även för de vuxna. Plocka fram klassiker som Den Försvunna Diamanten eller Fia Med Knuff, eller testa något nyare spel, t.ex. Vildkatten eller Monopoly Junior.

Nettobladet