Fira höstlov

Det är dags för skolorna att ha höstlov och om du är ledig med barnen kan det vara en bra idé att ha tänkt ut några roliga aktiviteter där ni inte använder dator, iPad eller PlayStation. 

Göra kastanjedjur
Det är höstlovsklassikern nummer 1, och att göra söta, finurliga kastanjedjur är en aktivitet som står sig. Börja med att gå ut och leta efter kastanjer i skogen och fyll fickorna med de små, blanka skatterna. Sen är det bara att gå hem till värmen, sätta fram varm choklad och skapa spännande och fantasifulla djur. Det enda ni behöver är en vass syl eller liten skruvmejsel att göra hål med, tändstickor och blandade dekorationer, t.ex. plastögon, garn, fjädrar, häftstift eller vad ni annars har liggande.

Baka en kaka
Mmmm, det finns inget som doftar så gott som nybakad kaka. Använd en av lovdagarna till att baka era favoritkakor och bjud in alla barnens vänner till kakkalas. Ni kan t.ex. göra massor med muffins och dekorera dem med härlig frosting, glitter, strössel och roliga marsipandjur. Det är kul och kakorna blir fulla med färg och fantasi.

 

Läs även
Ha kul i köket med barnen

Sticka en cool filt 
Armstickning är det nya svarta. Här använder du riktigt tjockt garn och stickar med dina armar istället för med stickor. Det är kul och mysigt – och så går det rasande fort. Du hinner enkelt att sticka en filt eller halsduk på en eftermiddag och den råa, bylsiga looken är supersnygg. Det finns tjockt garn i regnbågens alla färger, så låt barnen välja sin favoritfärg och sätt sedan igång. Du lär dig hur du ska göra i den HÄR VIDEON.

Måla konst till sovrummet
Barn älskar färger, så varför inte låta dem skapa egna konstverk att hänga upp i sina sovrum. Köp några stora målardukar och lägg en gammal duk på vardagsrumsgolvet och så är det bara att släppa loss fantasin. Du kan exempelvis göra mönster på målarduken med målartejp innan barnen sätter igång. När färgen har torkat tar ni bort tejpen och fram träder ett vackert och modernt konstverk. Ni kan också experimentera med att måla med andra saker än penslar, t.ex. grenar från trädgården, en rengöringssvamp eller fingrarna.

Nettobladet