Fisk för hela familjen

Har du svårt att övertyga familjen om att det ska serveras fisk varje vecka? Här får du tre inspirerande förslag på familjevänliga fiskrätter.

Räkbullar

Hemmagjorda fiskbullar smakar fantastiskt och du kan testa en ny variant och använda räkor. Servera fiskbullarna med potatis eller i pitabröd och toppa med coleslaw.

Gör så här:

Gör en färs genom att mixa 250 g räkor, 1 lök, 1 ägg och 1 msk potatismjöl eller mjöl. Smaka av med salt, peppar och lite citron eller lime. Om färsen är lite för tunn kan du tillsätta mer potatismjöl eller ströbröd och är den för torr kan du tillsätta lite mjölk. Forma färsen till bullar och vänd dem i ströbröd. Stek i smör eller olja.

Tips! Spara 50 gram räkor och blanda ner dem i färsen sist så att det finns några lite större bitar som ger bullarna lite extra tuggmotstånd.

Stora fiskpinnar

Skippa färdiga, frysta fiskpinnar – gör egna stora fiskpinnar och servera med klyftpotatis. Allt lagas i ugnen, så du kan ägna dig åt annat medan maten blir klar.

Gör så här:

Skär laxbitar eller en torsksida i långa, 3 cm tjocka ”stavar”. Vänd fiskstavarna i ägg och ströbröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ugnsbaka dem i 200 grader i ca 15 minuter.

Tips! Gör dubbla portioner fiskpinnar och frys in de panerade, men olagade pinnarna på en plåt i frysen. När de har frysts in kan du lägga dem i en fryspåse. Sen är det bara att lägga in de frysta bitarna i ugnen i 20 minuter.

Laxburgare med avokadokräm

En burgare som garanterat passar tonåringen. Den både smakar bra och är snygg på Instagram.

Gör så här:

Mosa en avokado och blanda med 2 msk aioli, vitlök och citron så att det blir en härlig kräm. Krydda laxburgarna med salt, peppar och citron och stek dem sedan. Dela en fullkornsbulle och bred på avokadokräm, lägg på en burgare och skivor av gurka, röd paprika, rödlök och sallad och servera.

Nettobladet