Frestande fruktspett

Att servera säsongens fräscha sommarfrukter på träspett är både roligt och snyggt. Det är ett praktiskt sätt att servera frukt på skogsturen, i matsäcken eller som snack till en cocktail på terrassen. Vi ger dig förslag på fruktspett till alla tillfällen. 

Snackspett – med kryddig smak:

  • Ost (t.ex. emmentaler), gröna vindruvor och jordgubbar
  • Kryddig korv (t.ex. chorizo), melon och vindruvor
  • Blåmögelost, plommon och vindruvor

Till brunchen eller fruktpausen – bara frukt

  • Äpple, ananas och vindruvor
  • Blåbär, blåa vindruvor, ananas och jordgubbar
  • Kiwi, melon (t.ex. honungsmelon), äpple och vindruvor

Tips till dina fruktspett

Det finns så klart inga regler för vilken slags frukt du kan trä på spett. Välj de frukter du tycker bäst om och som har fin färg.

  • Se till att skära upp frukten i lagom munsstora bitar, så att de är lätta att äta.
  • Välj frukt som inte ändrar färg när de kommer i kontakt med luften (banan blir snabbt brun och ser inte så fräsch ut).
  • Använd formar för att trycka ut frukten i snygga mönster, t.ex. stjärnor eller hjärtan.
  • Doppa spetten i choklad eller ringla över choklad för en ”syndigare” variant.
Nettobladet