Goda glassar och svalkande drinkar

Solen skiner, dagen är er och ni längtar efter svalkande sommarfrestelser och något läskande att dricka. Vi guidar dig och tipsar om både enkla och imponerande varianter här.

FRYSTA BANANER

Skär några bananer i skivor, lägg dem i en fryspåse och lägg i frysen några timmar. Mixa dem sedan och vips har du riktigt god och krämig bananglass. På det nyttiga sättet! Lägg ner några kulor i en strut och doppa i antingen vit eller mörk choklad – och strö över lite strössel eller nötter om du har lust.

NYTTIGA VINGUMMIN

Vad sägs om att lägga in några vindruvor i frysen i ca en timme? Då får du riktigt goda och kalla små snacks som det bara är att äta direkt. En härlig bonus med de här enkla, nyttiga sommarsnacksen är att de har samma konsistens som vingummin. Du kan också använda dem som isbitar i drinkar. 

ISKAFFE DELUXE

Alla tycker om en riktigt god iskaffe på sommaren. Men har du testat att göra den med kondenserad mjölk? Det ger en god extra twist. Receptet är enkelt: Kaffe, en dl mjölk, ett par skedar kondenserad mjölk och några isbitar. Sen är det bara att hälla upp i ett fint glas med sugrör. Det är beroendeframkallande gott.

KOMMER DU IHÅG POP-UP-GLASS?

Det är fortfarande en hit! Testa att göra god smoothieglass med alla dina favoritfrukter – eller mixa lite yoghurt, hallon och vaniljpulver till en smaskig ”gräddglass”. Ner i en pop-up-form, in i frysen och voilà!

VATTENMELON – NU SOM GLASS

Det enklaste sättet att göra egen ”isglass” är nog att skära en vattenmelon i lagom stora trekantiga bitar, sticka in en pinne i varje bit och sedan lägga in dem i frysen några timmar. Om du vill lyxa till det lite kan du dekorera dem med lite smält, mörk choklad.

MILKSHAKE PASSAR ALLTID

Och det behöver inte vara särskilt svårt att göra. Ett par kulor jordgubbsglass, en skvätt färskpressad, ekologisk citron och lite myntasirap i en blender och vips så har du fantastiskt god milkshake.

Läs också
Hemmagjorda glasstrutar
Nettobladet