Gör dina egna ansiktsmasker

Julen närmar sig och stressen och alla måsten börjar kanske sätta sina spår. Vi ger dig tips på ansiktsmasker som snabbt kan ge dig glöden tillbaka. Du hittar alla ingredienser i dina köksskåp.

Avokado- och honungsmask

Tycker du att din hud har blivit torr och behöver lite extra fukt är den här masken kanske något för dig. Använd den t.ex. innan sängdags.

Gör så här

  • 1 st. mogen avokado som du mosar
  • 1 msk honung

Mosa ihop avokado och honung och applicera masken på ansiktet (undvik området runt ögonen). Låt masken verka i 10-15 min. Skölj sedan bort masken med ljummet vatten. Smörj sedan ansiktet med din vanliga ansiktskräm.

Kom ihåg att alltid tvätta ditt ansikte och ta bort smink innan du lägger på en ansiktsmask.

Banan- och kanelmask

Har du fått en irriterande finne mitt i julhetsen är det bra att sänka farten lite och ge din hud lite extra uppmärksamhet samtidigt som du doftar gott av jul med den här ansiktsmasken.

Gör så här

  • ½ banan (gärna övermogen)
  • 1 msk honung
  • 2 tsk malen kanel

Mosa bananen ordentligt och blanda ner honung och kanel. Applicera masken på ansiktet (undvik området runt ögonen) och låt verka i 10 – 15 minuter. Tvätta av med varmt vatten.

Om du inte använder hela masken i ansiktet kan du skämma bort dina fötter eller händer med resten av masken.

Kokos- och sockerskrubb

Tycker du att din hy ser lite grå och trött ut kan det vara skönt att skrubba ansiktet mjukt för att ta bort smuts och döda hudceller. Den här skrubben kan du använda både i ansiktet och på resten av kroppen.

Gör så här

  • 1-2 msk kokosolja
  • 3 msk socker

Blanda ihop ingredienserna med en gaffel. Massera ansiktet med sockerskrubben och skrubba även läpparna om de är torra. Tvätta av ansiktet med varmt vatten.

Om kokosoljan är mycket hård kan du värma upp den snabbt genom att sätta skålen i ett varmt vattenbad eller blanda ihop ingredienserna med händerna.

Nettobladet