Gör ditt eget slime

Slime är en stor hit just nu. Det är kul att leka med och ta på och du kan enkelt göra det själv. Här får du ett steg-för-steg-recept på slime med glitter.

STEG 1: DET HÄR BEHÖVER DU FÖR ATT GÖRA SLime

Kolla igenom skåp och lådor där hemma så hittar du med största sannolikhet det mesta du behöver för att göra eget slime. Och om inte går det att köpa i en vanlig mataffär.

  • Vitt eller genomskinligt lim
  • Raklödder
  • Bakpulver
  • Kontaktlinsvätska
  • Glitter eller färg (valfritt)

STEG 2: BLANDA DITT EGET SLime

Häll ca 100 ml lim i en skål och tillsätt en halv tesked bakpulver. Tillsätt sedan raklödder tills massan har blivit ca dubbelt så stor och rör ihop ordentligt.

slime-2.jpg

slime-3.jpg

slime-4.jpg

Läs också:
Fem kreativa idéer med barnen

STEG 3: GE SLimeT FÄRG

Tillsätt glitter i den färg du vill att ditt slime ska ha. Det kan t.ex. vara illgrönt glitter eller ett snyggt metallic-glitter i guld eller silver. Blanda ordentligt.

slime-6.jpg

STEG 4: UNDVIK ATT DITT SLiMe KLISTRAR FAST

Tillsätt nu en tesked kontaktlinsvätska och blanda ordentligt tills slimet blir tjockt. Tillsätt vid behov mer bakpulver eller kontaktlinsvätska om slimet känns för tunt eller klistrigt.

slime-8.jpg

STEG 5: VOILA – LEK MED DITT EGENGJORDA SLime

Nu är ditt slime klart för många timmars lek. Slime är kul att ta på och du kan dra och sträcka ut det på alla möjliga sätt. En annan bra sak är att det är avslappnande att ha det i händerna, så det kan vara riktigt meditativt att leka med det. Förvara ditt slime i en lufttät behållare så att det inte torkar ut när du inte använder det.

slime-9.jpg

Tips!

Vill du ha mer inspiration kan du söka efter hashtaggen #slime på Instagram. Det finns fler än åtta miljoner inlägg med barn och vuxna som leker med slime.

Nettobladet