Hitta lugn och balans hemma

Ditt hem är platsen där du laddar batterierna och får ny energi i en ofta stressig vardag. Vi berättar om fem olika sätt att skapa balans och lugn hemma.

Ge dig själv zonterapi

Zonterapi är en alternativ behandlingsform som kan hjälpa dig återställa kroppens balans. Teorin är att lätta tryck på bestämda platser på fotsulan påverkar bestämda zoner och organ i kroppen. Med en zonterapibräda kan du sitta i soffan hemma och ge dig själv zonterapi. Du kan se på brädan vilka zoner på foten som hänger samman med vilka delar av kroppen.

Sprid lugnande dofter

Väck dina sinnen med härliga doftoljor i hemmet. Med en aromalampa behöver du bara droppa på en droppe av din favoritdoft, så sprids en god och lugnande doft. Du kan även använda rökelsepinnar som har samma avslappnande effekt.

Skapa balans med en sten för ditt stjärntecken

Enligt astrologin är vi alla tätt förknippade med vårt stjärntecken och varje stjärntecken har specifika lyckostenar som kan vara till gagn för oss människor. Det kan vara en safir, smaragd, månsten, turkos och många andra ädelstenar. Låt stenarna sprida god karma i ditt hem – och oavsett om du tror på astrologi eller inte är de glittrande stenarna vackra utsmyckningar.

Låt vinden spela

Pling, kling. Ett vindspel är både vackert att se på och ger en behaglig, avslappnande och nästan meditativ stämning med sina vackra toner. Häng det i en av dina favoritkrokar där hemma och njut av den mjuka klangen varje gång du går förbi eller det blåser en lätt bris genom fönstret.

Få kroppen i balans med yoga

Låt en yogamatta stå framme i ett hörn i vardagsrummet så är sannolikheten att du lägger dig på golvet och arbetar igenom kroppen ordentligt efter en hård dag större. Du kan exempelvis prova de HÄR YOGAÖVNINGARNA som både stärker din kropp och låter den slappna av.

Nettobladet