Torskfilé med rostad blomkål och dill med brynt smör- och sojasås

(4 personer)

  • 600 g torskfilé
  • mjöl
  • 250 g smör
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 blomkål
  • 1 knippe dill
  • 100 g parmesan
  • 3 msk sojasås
  • salt och peppar

Gör så här

Dela blomkålen i fina jämnstora buketter och stek den i lite av oljan tills den fått fin gyllenbrun färg (den ska vara lite al dente). Smaksätt med salt och peppar och sist dill innan servering. Mjöla, salta och peppra fisken och stek den sedan i lite smör och olja tills den fått fin färg i ca 4 minuter per sida. Bryn det resterande smöret (tills det är nötbrunt) och tillsätt sist sojan efter att smöret svalnat något.

Lägg upp fisken på tallrik och lägg blomkålen med dill ovanpå, strö över den hyvlade parmesanosten och häll sist det brynta smöret med soja över.

Recept från Royal Greenland

Nettobladet