Packa strandväskan

Vi packar strandväskan och åker till sjö och hav. Få tips och idéer inför en härlig dag vid böljan den blå.

Härliga dagar med hög, blå himmel och bin som surrar gör att man bara vill packa strandväskan och ge sig av till sjö eller hav för att svalka av sig.

Bra att ha med sig på stranden

Parasoll – Även om vi längtar efter sol är det bra att kunna söka skugga, särskilt mitt på dagen, så kom ihåg parasollet.

Filt – Oavsett om du ligger vid hav eller sjö är det bra att ha en picknickfilt med plastbelagd undersida så att fukt från jord eller sand inte tränger igenom.

Strandstol – Det är skönt att kunna sitta upp så att du kan läsa eller hålla ett öga på barnen. En liten strandstol eller ett sittunderlag med ryggstöd kan vara bra att ha med.

Kylväska – I värmen är det viktigt att hålla maten kall. Ett bra tips är att frysa in flaskor med vatten så fungerar de både som kylklampar och ger kall dricka under dagen.

Leksaker – Ta alltid med underhållning till stranden. Frisbee, bollar eller andra kastleksaker är perfekta att ha med. Spade, spann och sil är den bästa underhållningen för barn och de med barnasinnet kvar, så att du kan bygga det finaste sandslottet eller fånga små djur i vattnet och studera dem i spannen.

Solskydd – Självklart har du med dig solkräm i väskan, men även en hatt och en långärmad, tunn T-shirt kan vara perfekt, särskilt till barn som har fått tillräckligt med sol, men som inte vill sitta still under parasollet.

Babypuder – Sand mellan tårna är irriterande, men om du pudrar fötterna med babypuder går det lätt att borsta av sanden.

Plastpåsar – En genomskinlig fryspåse att lägga ner telefonen i så att du inte får in sand i mekaniken och en påse att samla ihop skräp i så att matrester och papper inte flyger runt och som gör det lätt att städa undan efter dig när du åker hem.

Nettobladet