Paketkalendrar för hela familjen

Paketkalendern är en mysig tradition där både stora och små kan se fram emot ett litet paket varje morgon i december. Även om det är en bra bit kvar till den 1 december är det klokt att börja sätta ihop den redan nu om du vill ge bra kalenderpresenter som inte kostar skjortan. Här får du nio bra idéer på kul presenter till både barn, tonåringar och vuxna.

Paketkalender till barn

De flesta barn älskar julen och förknippar den med tomtenissar, mys, godis och inte minst massor med presenter.

  • Kreativa presenter är alltid bra eftersom det är något de kan roa sig med medan de spänt väntar på att det ska bli julafton. Det kan vara modellera med en ny färg, en trollerilåda eller en fin ritbok.
  • Små presenter som symboliserar trevliga aktiviteter ni kan göra tillsammans. Du kan t.ex. ge barnen pepparkaksformar så att ni kan baka pepparkakor, en liten sax så att ni kan klippa julpynt eller en förpackning mikropopcorn så att ni kan ha en mysig filmkväll.
  • Mjuka paket kan vara en pyjamas med favoritfigurerna, skojiga strumpor eller en mjuk nallebjörn.

Om du vill göra det enkelt kan du köpa en färdig paketkalender med 24 små överraskningar från barnens favorituniversum – oavsett om det är Frost eller Paw Patrol.

Paketkalender till tonåringar

Även om ditt lilla barn har blivit tonåring är en paketkalender fortfarande uppskattad – och gör det kanske lite lättare att komma ur sängen på morgonen.

  • Juldekorationer till rummet. Det kan vara ett datumljus med vacker färg eller metallic-look, en ljusslinga eller en söt liten ängel.
  • Cykellyktor så att du är säker på att din tonåring kommer fram säkert i decembermörkret.
  • Små godsaker som ett paket tuggummi, en påse chips eller favoritchokladen.

Paketkalender till vuxna

Det kan helt klart vara svårt att hitta 24 olika småpresenter till vuxna, så välj ett tema och håll dig till det.

  • Ölkalender med 24 olika ölsorter – du kan köpa en färdig eller själv sätta ihop den utifrån din mottagares favoriter.
  • Chokladkalender med 24 bitar riktigt god choklad – den kan du också köpa färdig eller göra mer personlig med choklad personen tycker bäst om.
  • Gourmetkalender med 24 små specialiteter är den perfekta kalendern till matälskaren. Använd delikatesser som gott kaffe, spännande kryddor, marmelad och nötter.
Nettobladet