Redo för festival

Sommartid är festivaltid – vi drömmer om varma dagar och ljusa nätter med musik, konst och kultur, glada människor och massor med upplevelser. Vi ger dig tips så att du får en bra festival – även om sommaren inte skulle visa sig från sin bästa sida.

Packa smart för alla situationer

Packa dina kläder i färdiga uppsättningar och lägg varje uppsättning i plastpåsar så att du snabbt hittar rena och torra kläder – oavsett väder.

Ha med engångsregnponchos eller -regnrockar. De tar inte så mycket plats och är bra att ha till hands om sommaren inte visar sig från sin bästa sida.

På festival är det smart att ha en magväska så att du har pengar och telefon nära kroppen och kan hålla dem borta från klåfingriga typer. Låt kanske din nya telefon stanna hemma och ta med den gamla, så är skadan inte så stor om du skulle tappa den.

Uppgradera necessären

När du är på festival är det inte säkert att du kan duscha varje dag. Packa ner torrschampo, våtservetter och handsprit i necessären. Packa din tandborste i ett tätt fodral så att den håller sig ren.

Solkräm är kanske det sista du tänker på, men även om det är mulet så tar solen ändå och en hel dag utomhus kan göra att du bränner dig rejält.

Det behövs ljus

Det är skönt att ha bra ljus när du kryssar mellan tälten i mörkret eller ska hitta torra strumpor i botten av ryggsäcken. En bra ficklampa och extrabatterier är ett måste på festivaler.

Sov gott

Sömn är inte det viktigaste på en festival, men efter en lång dag där du har stått och gått runt kommer din kropp att tacka dig för att inte behöva sova på ett hårt liggunderlag eller direkt på marken. En luftmadrass tar inte så mycket plats och är lätt att transportera. Kom ihåg att ta med en pump. Är du extra bekväm kan du köpa en elektrisk pump som kör på batterier.

Nettobladet