Så hittar du en perfekt avokado

Avokado är väldigt gott och känns exklusivt. Men det kan vara svårt att se när den är mogen. Få de bästa tipsen och trixen för att veta om avokadon är mogen och lär dig hur du kan få den att mogna snabbt.

Så känner du igen en mogen avokado

Det kan vara svårt att se när en avokado är mogen, men här kommer några kännetecken: 

  • den ger efter och känns lite mjuk när du trycker på skaftfästet på toppen.
  • skaftet är lätt att bryta av.
  • ytan under stjälken är grön (är den brun är avokadon övermogen).

Så här mognar du en avokado snabbt

Avokadon är hård när den plockas så att de hinner transporteras. Därför behöver de lite tid för att få den mjuka, krämiga konsistensen som en mogen avokado har.

Avokadon ska förvaras i rumstemperatur om de ska mogna långsamt. Om du vill få det att gå snabbare ska du lägga den i en påse tillsammans med ett äpple eller en tomat. Äpplen och tomat utsöndrar nämligen ämnet eten som snabbar upp mogningsprocessen. Det gör att avokadon mognar snabbare.

Så gör du avokadon mjuk på 20 minuter

Står du med en hård avokado och behöver ha den mjuk direkt kan du värma den i ugnen, men se till att du inte bakar den.

  • Värm upp ugnen till 100 - 120 grader.
  • Packa in avokadon i aluminiumfolie.
  • Låt den ”mogna” i ugnen i 10 minuter, avokadon ska vara mjuk, men inte bakad.
Nettobladet