Sju kreativa idéer till hemmet

Det krävs överraskande lite för att ge ditt hem en ny look. Vi har sammanställt några kul idéer på hur du ger byrån nytt liv och gör soffhörnet ännu mysigare.

Måla en vägg

En skvätt målarfärg i en färg du tycker om. Mer behövs inte för att ge köket, vardagsrummet eller hallen en ny look. Måla bara en vägg för att skapa en snygg effekt. Du kan också måla ett snyggt mönster med hjälp av en roller, en svamp eller något helt annat – du kan använda allt från ett palmblad till en gummisko.

Läs också:
Ta helgen till hemmafix

Piffa upp med velour

Velour har en snygg, skiftande och exklusiv look som ger ditt hem en lyxig och elegant känsla. Sy exempelvis nya velouröverdrag till soffkuddarna eller ett velouröverkast till sovrummet.

Nytt liv med färg

Har du en gammal byrå eller ett skåp kan du snabbt ge dem nytt liv med lite färg. Spraymåla exempelvis bara en låda eller skåplucka i din favoritfärg eller måla alla lådor och luckor i olika färger.

Sätt en accent med tapet

En färgglad tapet med vackert mönster är ett enkelt sätt att skapa känslan av ett nytt hem. Och du behöver inte kämpa med tapetklister och långa våder – välj smart självfästande tapet så är den uppsatt på nolltid. Och kom ihåg att tapet inte bara passar på väggen. Använd det som alternativ till att måla byrån eller sätt det i en vacker ram och skapa egen väggkonst.

Ett snabbt handtag

Handtag och knoppar på dina skåp och lådor bidrar till att understryka stilen i ett rum, oavsett om det är i kök, badrum eller sovrum. Ge dina lådor och skåp nytt liv genom att byta ut handtag och knoppar. Det kan exempelvis vara en porslinsknopp i en vacker färg, ett häftigt läderhandtag eller ett gnistrande nytt stålhandtag.

Skriv på väggen

Med griffelfärg kan du blixtsnabbt måla en tavla på väggen; det är perfekt till kom-ihåg-listor eller kalendern i köket eller som rittavla på barnrummet. Du kan också välja magnetisk färg och förvandla väggen till en smart anslagstavla för bilder, kom-ihåg-papper och barnens teckningar.

Dekorera med tejp

Dekorationstejp är en slags målartejp, finns i många olika vackra färger och mönster och är ett lätt sätt att piffa upp hemmet. Du kan exempelvis fixa till en gammal pall, skapa blickfång i hyllan genom att sätta dekorationstejp på hyllplanen, göra geometriska figurer på dina väggar eller sätta tejp runt värmeljus. Möjligheterna är oändliga.

Nettobladet