Sju saker att packa till skidresan

Gör det lätt för dig själv innan semestern. Vi har gjort en packlista med de sju viktigaste sakerna så att du inte saknar något på skidresan.

1. Väska

Det första du behöver inför skidsemestern är en riktigt bra resväska. Gör det lätt för dig själv med en smart väska med hjul, så slipper du släpa runt på all din skidutrustning - det kommer du särskilt att tacka dig själv för när det är dags att åka hem och kroppen är trött.

2. Skidunderställ

Skidunderställ är nödvändigt om du ska hålla dig varm och torr när du susar ner för backarna. Leta efter ett ställ antingen av ull eller syntetmaterial som har bra värmeisolering, torkar snabb och leder bort svett och fukt från kroppen.

3. Skidstrumpor

Bra skidstrumpor är mjuka och varma, utan irriterande sömmar och går ända upp till knäna så att du inte blir störd av pjäxorna. Packa med minst tre par till en veckas skidsemester. De är absolut nödvändiga!

4. Skidkläder

Skidkläderna är det yttersta lagret och här behöver du en bra jacka och ett par byxor som håller dig torr från snö och slask och skyddar dig mot vind och blåst.

5. Skidhandskar

Det finns tre sätt att hålla dina fingrar varma på skidsemestern. Den klassiska skidhandsken med fem fingrar, tumvantar och den moderna trefingrade skidhandsken som är bra om du har en tendens att frysa om fingrarna.

6. Varm mössa

Ta med din favoritmössa för att hålla dig varm om öronen. Det måste inte vara en särskild skidmössa, för i backarna är det bra att använda hjälm, och då finns det ändå inte plats för en mössa under.

7. Skidglasögon

Sist men inte minst har vi skidglasögon. De håller både snö, vatten och vind ute så att du får bästa möjliga upplevelse när du tar dig ned för backarna.

Tips!
Naturligtvis behöver du även skidor, pjäxor, stavar och hjälm, men hyr det på resmålet så får du utrustning som passar din nivå.

Nettobladet