Smarta potatis-hacks

Skala en potatis på två sekunder och ta bort rost från arvsilvret. Vi har satt ihop en lista med fem riktigt smarta potatis-hacks.

1. Minska saltsmaken

Om du någon gång har stått med en gryta eller soppa som har blivit för salt behöver du inte förtvivla längre. Lägg direkt ner en skalad rå potatis och låt den koka med. Ta upp potatisen innan du serverar rätten. Potatisen drar till sig en del av den salta smaken, så att maten inte blir lika salt.

2. Skala potatis utan problem

Om du tycker att skala potatis är bland det tråkigaste som finns så får du det ultimata hacket här. 

Skär en skåra genom de råa potatisens skal hela vägen runt. Se till att ändarna möts. Koka potatisarna och spola kallt vatten på dem när de är klara. Nu kan du dra av skalet från dem på samma sätt som med mandlar. Lägg sedan tillbaka dem i det varma vattnet några sekunder så att de får upp värmen igen.

3. ROSTBORTTAGARE

Potatis är en bra rostborttagare och något som du, som tur är, lätt har till hands. Dela en rå potatis på mitten och doppa snittsidan i bakpulver. Nu är det bara att börja gnugga på rostfläcken. Det är oxalsyran i potatisen som i kombination med bakpulvret hjälper till att lösa upp rosten.

4. slipp IMMA PÅ SPEGELN

Om du vill undvika att spegeln immar igen när du är i badrummet är det enda du behöver göra att ge den en omgång med en rå potatis. Halvera en potatis och gnid spegeln med snittsidan. Låt saften torka in. Nu slipper du att spegeln immar igen.

5. NON-STICK TILL GRILLGALLRET

Om du är trött på att köttet fastnar på gallret när du grillar kan du prova att gnida rå potatis på gallret. Gallret måste vara kallt när du behandlar det och sen är det bara att tända grillen och grilla loss.

Nettobladet