Tips till fars dag

Far blir lika glad över en teckning eller en bukett blommor, som en dyr present, för det handlar om tanken som lagts ner bakom gåvan.

Presentkort på en upplevelse

När var du senast på tumanhand med din pappa? Ge honom ett presentkort på en upplevelse, bara för dig och honom. Det kan vara ett biobesök, en guidad konstvandring, ölprovning eller kanske en matlagningskurs.

En dag i skogen

Packa en picknick och dra ut i naturen. En härlig dag med god mat och dryck för hela familjen gör alla pappor glada i hjärtat.

EN KORG MED INGREDIENSER TILL EN TREVLIG KVÄLL

Ge din far en korg med alla ingredienser för en trevlig kväll. Det kan vara en flaska vin, två biffar, en påse potatis och en bearnaisesås.

Hemmabak

Gillar din far sötsaker eller hembakat, då kan du överraska honom med en kaka. Du kan även blanda alla torra ingredienser till kakan i en fin glasburk (häll i dem i skikt så ser det snyggt ut), sätt på en etikett där det beskrivs hur mycket mjölk, ägg eller liknande som ska blandas i, samt hur länge den ska vara i ugnen. Nu är det upplagt för att baka en kaka tillsammans.

Scrapbooking

Gör en bok med minnen. Fyll en bok med fotografier och teckningar av barnen, dig själv och/eller barnbarnen.

Ge honom det han alltid behöver

Far blir alltid glad över nya kalsonger, ett par strumpor eller en ny parfym. Det är ju de små sakerna som räknas.

Därför firar vi fars dag

Fars dag myntades i USA i början av 1900-talet. Det var Sonora Smart Dodd som grundade dagen. Hennes far var krigsveteran och ensamstående far till sex barn. Tanken var att hedra pappan som, liksom mamman, är en viktig och likvärdig förälder. Hon fick sin inspiration från mors dag.

Nettobladet