Vår maskot Scottie

2002 öppnades den första Nettobutiken i Sverige. Men redan 1981 öppnades den första butiken i Danmark. Det dröjde dock ända till 1992 innan vi fick vår maskot, den skotska terriern Scottie. I år fyller han 25 år.

De senaste 25 åren har Scottie varit Nettos symbol för låga priser.  Men vad vet du om den lilla svarta hunden och kommer du ihåg vad som hände mer 1992 – förutom att Scottie föddes?

Scottie – en envis och tuff hund

Scottie är en skotsk terrier, och det är naturligtvis ingen tillfällighet. Skottar är kända för att hålla hårt i sina pengar. En skotsk terrier är känd för att vara stolt, envis och gå sina egna vägar. Det är en lojal och kärleksfull hund, men den bestämmer själv vem som får klappa och gosa med den. Den Skotska terriern är en jakthund som har avlats fram för att jaga, så när den får upp spåret av något gott stoppar den inte förrän den har hittat det. Precis som Netto.

Scottie tog lång tid på sig

Scottie kom till världen efter en lång graviditet. Det tog 1½ år från det att loggan beställdes tills den faktiskt var färdig. Under vägen hade det testats bin, trekanter, blommor och olika hundar, men ingen hade känts helt rätt.  Men plötsligt, efter 1½ år, berättade reklammakaren Peter Hiort att han nu hade helt rätt logga till Netto – Scottie.

Det hände året Scottie föddes

När man har en viktig födelsedag är det tradition att titta närmare på vad som hände det året som födelsedagsbarnet föddes, så vi tittar tillbaka på 1992.

  • Sommar-OS hölls i Barcelona.
  • Bill Clinton vann det amerikanska presidentvalet.
  • Prins Charles och prinsessan Diana meddelade att de separerar.
  • Filmen ”The Bodyguard” med Whitney Houston och Kevin Costner hade världspremiär.
Nettobladet