Ricottabiffar med pastasallad och ärtpesto

Det gröna köket är lustfyllt och lockande, spännande och smakrikt. Låt dig inspireras av nya alternativ till de traditionella rätterna. Gör en spännande ärtpesto och servera med Italienska krämiga ricottabiffar & pastasallad. Fantastiskt gott och dessutom, lättlagat!

(4 portioner)

  • 1 påse Findus Italienska Ricottabiffar, 300 gram

Pastasallad

  • 400 g pasta
  • 1 ask cocktailtomater, ca 250 g
  • 100 g bladspenat & ruccola
  • 50 g pinjenötter
  • Flingsalt & peppar efter smak.

Ärtpesto

  • 5 dl gröna ärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5-1 dl olivolja
  • 0,5 dl parmesanost 

Gör så här

Koka pastan, välj själv om du vill låta den svalna för att göra en kall pastasallad, eller servera den ljummen. Dela cocktailtomaterna och blanda med pastan, bladspenaten, ruccolan och pinjenötter. Salta och peppra efter smak. Mixa ärtpeston i en matberedare eller med en stavmixer och blanda försiktigt i pastasalladen.

Tillaga Ricottabiffarna enligt anvisning på förpackningen och lägg upp precis innan servering.

Recept från Findus

Nettobladet