Velour, grönt och sten - höstens inredningstrender

Även om vi älskar den minimalistiska, nordiska stilen så är nya strömningar på väg. Velour, gröna växter och tungt stengods hör till höstens must haves – och något vi kommer att se mer av framöver menar experter.

Under lång tid har det nästan inte kunnat bli tillräckligt vitt och stilrent när man har inrett sitt hem, men i de senaste trenderna ser vi mer och mer färg – särskilt av de tunga och dramatiska slagen. Det har också lagts allt mer fokus på natur och råa naturmaterial som sten och marmor, samtidigt som det exklusiva och dekadenta i form av kristallglas, tjocka mattor och inte minst velour har fått en överraskande comeback.

Vi har bett Nettos product manager, Christina Windt Dinesen, att berätta om höstens tre största trender.

1. Mjuk och härlig velour

Velour är skiftande och pampigt och ger ditt hem en lyxig och extravagant känsla. Nu när vi går vintern till mötes är det särskilt velour i mörka färger som midnattsblått och mörkgrönt som är populärt, men det är också snyggt tillsammans med fräscha och pigga färger som gult och rosa.

Gör så här: Velour har en härlig och exklusiv look, så du kan ändra mycket med få medel. Uppdatera din inredning med en enkel velourkudde i soffan eller gå all in med ett velouröverkast till sängen, en velourklädd bänk eller kanske en hel soffa klädd med velour.

2. Gröna växter

Naturen går aldrig ur mode, och växter är en av de stora trenderna just nu. En vacker växt är ett bra sätt att skapa liv och ge ditt hem en naturlig känsla. Just nu är fokus inte på växter med färgglada blommor, utan gröna växter som suckulenter, kaktusar och stora krukväxter. De är snygga, skulpturala och dessutom enkla att ta hand om.

Gör så här: En grön växt passar bra överallt i din bostad. Du kan hänga små växter från taket, sätta en vacker suckulent i fönsterkarmen eller göra en installation med olika växter på piedestaler.

3. stengods

De flesta av oss har fullt upp i vardagen och offline-tendensen har blivit en ny form av lyx. Vi vill tillbaka till det rejäla, genuina hantverket där man satt och formade keramik för hand på drejskiva. Det är fint och ger en känsla av äkthet.

Gör så här: Stengods kan användas på oändligt många sätt. En liten kanna eller skål hittar en självklar plats i köket, men du kan även använda stengods till små installationer på fat där du blandar gammalt och nytt.

Nettobladet