Ankbröst med clementin och granatäpple

En härlig sallad med saftig anka, knaprig kål, syrlig clementin och krispiga granatäpplekärnor.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt




Kolonialvaror & Drycker






2. Gör så här
  1. Skär skåror i ankbröstets skinn och stek det 8 min. på skinnsidan och med jämn värme.

    Häll bort fettet, vänd och stek på köttsidan i ytterligare ca 8 min. Krydda med salt och peppar.

    Skär av clementinens topp och botten och skär av skalet nära köttet. Skär clementinen i skivor och halvera de största skivorna.

    Halvera granatäpplet och rensa det så att du får ut kärnorna.

    Bryt sallad och kål i mindre bitar och häll på en marinad av olivolja, vinäger, senap, honung, salt och peppar.

3. Servering
Skär ankbröstet i tunna skivor lägg upp på en botten av sallad, kål och clementin. Strö över granatäpplekärnor och grovhackade hasselnötter och servera.
Nettobladet