Bärpaj med mandel och vit choklad

Mördegspaj med mandelkräm och vit choklad, toppad med massor av färska hallon, blåbär, jordgubbar och vit choklad.

8 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt

Mejeri & Ost


Kolonialvaror & Drycker





2. Gör så här
  1. Blanda vetemjöl, 50g mandelmjöl och florsocker och smula ner 100g smör.

    Tillsätt 1 ägg och knåda degen ordentligt, forma till en kula och tryck ut den så att den blir platt.

    Packa in degen i plastfilm och lägg i kylskåp i ca 15 min så att det går att kavla ut den.

    Rör under tiden ihop socker, resten av mandelmjölet, 50g smör och 1 ägg till en kräm.

    Smöra en pajform, kavla ut degen och lägg den i formen.

    Bred på mandelkrämen och baka pajen ca 25 min i 200 °C nederst i ugnen tills den är gyllene och spröd. Strö direkt över 75g hackad vit choklad och bred ut i ett jämnt lager när den har smält.

    Låt pajen svalna.

3. Servering
Dekorera pajen med massor av bär och resten av den vita chokladen.
Nettobladet