Bakad lax med honung, citron och kapris

Lax är lättlagat och hälsosamt året om. Här bakas den med sötsur marinad och serveras med ångkokt salladslök, kaprisvinägrett samt kall örtsås gjord på skyr.

4 Personer
1. Ingredienser
Djupfryst

Frukt & Grönt






Kolonialvaror & Drycker




Mejeri & Ost

2. Gör så här
  1. Gnid in laxen med en blandning av 4 tsk citronsaft, 4 tsk citronskal, krossad vitlök och honung. Lägg den i en ugnsfast form och baka i ugnen i 210°C i ca 12 min.

    Rör ihop skyr eller kvarg med persilja, 4 tsk citronsaft, 4 tsk citronskal, salt och peppar.

    Dela varje salladslök i 2-3 delar och ångkoka dem 2 min. med lättsaltat vatten.

    Blanda en vinägrett av olivolja, citronsaft och 4 msk hackad kapris kryddad med salt och peppar.

3. Servering
Lägg upp på en tallrik och häll över vinägrett. Lägg laxen ovanpå, dekorera med kapris och servera med kvargdressing.
Nettobladet