Bakad torsk, grillad fänkål och dillmajonnäs

Det här är ett bra sätt att grilla fisk. Det är gott och lätt att göra, kräver minimalt med förberedelse eftersom torsken läggs på grillen bara precis före servering.

50 min.
4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt

Kött & Fisk

Övrigt

Mejeri & Ost


Vin & Sprit

Kolonialvaror & Drycker
2. Gör så här
 1. Dillmajonnäs

  Mixa ett knippe dill med olivoljan. Vispa äggulor, senap, salt och peppar tills det börjar tjockna. Tillsätt sedan dilloljan långsamt samtidigt som du fortsätter vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Du kan göra dillmajonnäsen långt i förväg eftersom den håller 5–6 dagar i kylen.

 2. Torsk och grönsaker

  Skölj av fänkålen och halvera. Koka dem i saltat vatten ca 10 minuter tills de är mjuka. Ställ åt sidan.

  Dela torsken i fyra bitar. Skölj av zucchinin och skär den i bitar. Skär löken tunt.

  Använd ett bakplåtspapper till varje paket. Lägg lök, zucchini, fisk, lite smör, citronjuice, en skvätt vinäger och dill från det kvarvarande knippet på bakplåtspappret. Avsluta med salt och peppar, vik ihop till packet och lägg dem på grillen i 8–10 minuter.

  Lägg paketen på grillens sidor eftersom det blir för varmt för fisken om den läggs direkt över kolet. Grilla fänkålen på hög temperatur samtidigt som du grillar de fyllda paketen.

3. Servering
När fisken är färdig öppnar du paketen och serverar tillsammans med grillad fänkål och dillmajonnäs. Du kan även servera nypotatis och bröd.
Bakad torsk, grillad fänkål och dillmajonnäs
Nettobladet