Blåbärsmuffins

Muffins väcker alltid jubel och variationsmöjligheterna är många. Blåbärsmuffins är extra populära och tillsätter man vit choklad får man världens bästa muffins.

12 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt

Mejeri & Ost


Kolonialvaror & Drycker





2. Gör så här
  1. Vispa smör, socker och vaniljsocker tills det är mjukt och krämigt.

    Vispa i ett ägg i taget och vispa minst 1 min. för varje ägg.

    Sikta mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

    Tillsätt hackad choklad och blåbär och vänd försiktigt ner i smeten.

    Fördela smeten i smorda muffinsformar eller muffinsformar klädda med muffinspapper.

    Baka kakorna vid 175 °C i 20–25 min. Kontrollera med sticka om de är färdiga; om det fäster smet på stickan är de inte helt färdiga ännu.

3. Servering
Låt svalna på galler och servera dem färska med florsocker. Det går bra att frysa in muffinsarna.
Nettobladet