Brända mandlar

Brända mandlar är en riktig vinterklassiker vanligt förekommande på marknader, speciellt runt jul. Men spara receptet, för de smakar ju fantastiskt året om. Förvara mandlarna i en stor marmelad- eller kakburk så att det finns något gott när du blir sugen.

4 Personer
1. Ingredienser
Kolonialvaror & Drycker


Övrigt

2. Gör så här
  1. Mandlar

    Häll ner mandlar, socker och vatten i en gryta och värm upp på hög värme och under omrörning tills sockret har blivit vitt och torrt. Fortsätt att värma mandlarna på jämn värme under omrörning tills sockret har blivit brunt.

  2. Smaksättning

    Krydda ev. med kanel, kakao eller lakritspulver, blanda och värm ytterligare ett kort ögonblick och sprid ut mandlarna på ett bakplåtspapper.

    Separera dem med ett par gafflar och låt svalna.

3. Servering
När mandlarna svalnat är de redo att serveras som tilltugg eller snacks.
Nettobladet