Chokladcookies

Stora härliga cookies med choklad och nötter.

16 Personer
1. Ingredienser
Mejeri & Ost


Kolonialvaror & Drycker









2. Gör så här
  1. Sätt ugnen på 160 °C varmluft eller 175 °C traditionell värme.

    Vispa smöret mjukt tillsammans med farinsocker och rörsocker.

    Rör ner ägget och vispa blandningen lätt och luftig.

    Sikta ner vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och rör ihop.

    Häll sedan ned hackade nötter och choklad och rör snabbt ihop degen.

    Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rulla degen till 16 kulor.

    Lägg ut kulorna på plåten med avstånd mellan varje kula.

    Baka kakorna i ca 18–20 minuter tills de är ljusbruna.

3. Servering
Låt kakorna svalna helt på galler innan du lägger ner dem i en lufttät kakburk.
Nettobladet