Citrusdoftande fläskstek och citruskålsallad

Saftig stek med mild smak av citrus och krispig svål serverad med en fräsch och nyttig sallad.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt




Bröd

Kolonialvaror & Drycker







2. Gör så här
  1. Gnid in svålen ordentligt med salt och se till att saltet kommer ner mellan svålbitarna.

    Krydda köttet med peppar och saften från 2 clementiner.

    Lägg steken i en ugnspanna och lägg ev. en skalad potatis under så att svålen ligger jämnt.

    Sätt in den i kall ugn och ställ temperaturen på 200˚C. Låt steken stå ca 1 1/4 timme.

    Använd en stektermometer; steken är färdig när temperaturen i mitten av köttet visar 65ºC.

    Om svålen inte är krispig när det har gått 1 timme ska du hälla bort skyn och höja temperaturen till 250ºC.

    Skär av skalet från clementinerna nära köttet och skär ut filéerna.

    Skala pomelon och rensa ut filéerna från hinnorna.

    Hacka grönkålen och blanda med clementiner, pomelo och grovt hackade valnötskärnor.

    Gör en dressing av olivolja, vinäger, honung, salt och peppar och häll över salladen.

3. Servering
Skär köttet i skivor och servera med sallad och rågbröd.
Nettobladet