Enkel chokladmousse med krokant

En härlig dessert som gärna kan göras dagen innan

45 min.
4 Personer
1. Ingredienser
Kolonialvaror & Drycker




Mejeri & Ost


2. Gör så här
  1. Finhacka chokladen och smält den över ett vattenbad.
    Vispa äggulor och socker luftigt.
    Häll långsamt ner den smälta chokladen i ägg- och sockerblandningen samtidigt som du vispar.
    Vispa grädden till ett lätt och luftigt skum.
    Rör ner ett par skedar grädde i chokladen. Tillsätt resten av grädden och vänd försiktigt ner den med lätt hand.
    Lägg upp moussen i serveringsglas och sätt dem i kylskåpet i minst två timmar.

  2. Mandelkrokant - Det perfekta strösslet till chokladmoussen

    Smält sockret i en gryta på medelhög värme tills det har blivit en gyllene karamell.
    Tillsätt mandlar och rör runt 2–3 min. så att de täcks av karamellen.
    Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.
    Hacka krokanten grovt med en vass kniv och strö över chokladmoussen.

3. Servering
Tips! Gör moussen mer julig genom att byta ut mandelkrokanten mot pepparkakor
Nettobladet