Filéspett med chiliglaze

Sensommarmat som ger värme åt de svalare kvällarna. Heta spett med saftig filé, söt-sur gurksallad och riven kokos.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt


Kolonialvaror & Drycker






2. Gör så här
  1. Skär köttet i skivor och lägg ner det i chilisåsen. Fördela köttet på fyra spett och grilla spetten ca 3 min. på varje sida.

    Skär gurkan i små tärningar och låt dem dra i en marinad av vinäger, salt och socker.

    Koka nudlarna enligt anvisningarna.

    Slå hål i kokosnöten, plocka ut köttet och riv det i flingor.

3. Servering
Lägg upp spetten på en bas av nudlar. Häll över marinaden från gurkorna och lägg sedan gurkorna över köttet.

Strö över kokos och kryddörter och servera direkt.
Filéspett med chiliglaze
Nettobladet