Fläskkarré, fänkålskräm och grillad fänkål

Fläskkarré passar bra på grillen och kombinationen med fänkål och lök är härlig. Fänkålens toner av anis och lökens sötma skapar intensiva smaker.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt


Kött & Fisk

Kolonialvaror & Drycker






Mejeri & Ost

2. Gör så här
  1. Fänkål och lök

    Hacka en fänkål i småbitar. Smält smöret i en gryta. Lägg ner fänkålsfrön och krossade korianderfrön och stek i smöret några minuter. Lägg ner fänkålsbitarna och låt dem sjuda i ca 45 min tillsammans med salt, peppar och äppelcidervinäger. När fänkålen är mjuk, mixa den till en slät puré med en klick smör.

    Dela den andra fänkålen i fyra bitar och koka i saltat vatten i ca 10–15 minuter tillsammans med lökarna (låt lökskalen vara kvar). Låt grönsakerna svalna. När de har svalnat ska du ta av skalet från lökarna och halvera dem. Nu är de redo att grillas.

  2. Fläsk

    Skär karrén i två lika stora bitar. Grilla köttet på båda sidorna och krydda med salt och peppar. Grilla det sedan på alla sidor. Sätt på locket på grillen och grilla de två bitarna fläskkarré i ungefär en halvtimme. Ta av köttet från grillen och låt vila i 10 min.

    Medan det vilar värmer du fänkålspurén och grillar löken och fänkålsbitarna.

3. Servering
Skär köttet i tjocka skivor och servera tillsammans med lök och fänkål på två sätt.
Fläskkarré, fänkålskräm och grillad fänkål
Nettobladet