Grillad ananas och filmjölkskräm

Grillad frukt är en härlig och enkel efterrätt på sommaren. Du kan använda nästan vilken frukt som helst det är säsong för, t.ex. äpplen, päron eller persikor. Det här receptet är med ananas.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt



Mejeri & Ost



Kolonialvaror & Drycker


Vin & Sprit

2. Gör så här
  1. 1. Filmjölkskräm

    Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten ca 5–10 minuter.
    Vispa grädden tills den är fast. Vispa äggulorna med 3 msk socker. Smält gelatinet i hälften av filmjölken genom att värma upp den på låg temperatur i en gryta. Vispa och se till att den inte blir för varm. Ta av grytan från spisen när gelatinet har smält.

    Häll ner resten av filmjölken och vispa ihop tillsammans med ägguleblandningen. Tillsätt skal och juice från citronen. Vänd ner den vispade grädden i slutet. Häll ner krämen i en form eller skål och låt stå i kylen i ca 3 timmar.

  2. 2. Ananas

    Skär ananasen i 6–8 bitar. Gnid in 2 msk socker på bitarna och stänk över rom. Grilla ananasbitarna tills de har fått fina grillmärken.

3. Servering
Servera ananasen med filmjölkskrämen. Vispa igenom filmjölkskrämen igen precis innan servering så blir konsistensen som härligt krämig grädde.
Grillad ananas och filmjölkskräm
Nettobladet