Grillad gurka med skyr

Denna rätt kan bli serverad som tilltugg eller en sidorätt till kött – den passar speciellt bra till fläsk eller lamm. Väldigt enkel och god.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt



Kolonialvaror & Drycker


Mejeri & Ost

2. Gör så här
  1. Gurka

    Tvätta av gurkan, dela den på längden och skapa bort kärnorna. Dela bitarna på hälften så att du får fyra bitar. Grilla gurkan till den är mjuk och får grillmärken.

  2. Skyr

    Rör ihop skyr, citron, salt och peppar.

3. Servering
Strö över hackad dill över gurkan och servera med skyr intill.

Om du har gammalt, torrt rågbröd hemma blir det perfekt som topping. Dela rågbrödet till mindre bitar, strö över en nypa salt och baka dem till krispiga krutonger i ugnen i ca 20 minuter i 170 grader.
Grillad gurka med skyr
Nettobladet