Grillad majs med chili och lime

Grillning behöver inte innebära stora biffar – du kan ta en enkel majskolv och höja den till skyarna med rätt kryddor. Här, mexikanskinspirerad grillad majs med chili och lime.

2 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt



Mejeri & Ost


Kolonialvaror & Drycker



2. Gör så här
  1. Lägg majskolvarna med blad i kallt vatten i 30 minuter.

  2. Lägg dem sedan på en grill eller grillpanna och grilla dem i omkring 15 minuter eller tills de är riktigt svarta på utsidan. Vänd dem ungefär var femte minut.

  3. Rör under tiden smöret med limeskal, peppar, chili och rökt paprika.

  4. Ta bort bladen från majskolvarna och gnid in dem med smöret. Strö över färsk koriander, limesaft och ost.

3. Servering
Lägg tillsammans med oliver i två skålar, strö på persilja och ringla vinägrett över. Lägg lite ost på toppen.
Grillad majs med chili och lime
Nettobladet