Grillad, marinerad kyckling à la diablo

En kyckling delad längs ryggbenet, skårad och lagd i en marinad av ananas, lime, chili, vitlök och rosmarin. Spetten håller den på plats och gör den lätt att vända.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt





Kolonialvaror & Drycker


Övrigt

2. Gör så här
  1. Dela kycklingen längs ryggbenet och ta bort benet helt. Lägg kycklingen platt och tryck den extra platt. Skär några snitt i köttet vid låren och vingbenen så att värmen kan komma in till benet lättare.

    Stick igenom två spett på tvären så att de håller kycklingen på plats och gör den lättare att flytta.

    Mixa ananas från burk med chili utan kärnor, pressad saft från 1 lime, vitlök och rosmarin. Krydda med salt och häll marinaden över kycklingen. Låt dra i kylskåpet över natten.

    Grilla kycklingen över indirekt värme i ca 45 min. Pensla regelbundet med marinad och olivolja.

    Skär ananasen i skivor och halvera dem. Droppa över pressad lime och pensla med olivolja.

    Grilla ananasskivorna på båda sidorna tills de har karamelliserat lite.

3. Servering
Servera grillade ananasskivor och kyckling tillsammans med sallad och bröd.
Nettobladet