Grillade grönsaker och kall bearnaisesås

Ett gott tillbehör till grillen och perfekt tillsammans med stek, fläskkött eller kyckling. Du kan använda valfria gröna blad och självklart kan den här maten serveras som en vegetarisk rätt utan andra tillbehör

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt

Kolonialvaror & Drycker


Mejeri & Ost


2. Gör så här
  1. Kall bearnaisesås

    Vispa äggulor, senap, salt och peppar tills det börjar tjockna. Tillsätt sedan oljan långsamt tills blandningen tjocknar och blir krämig. 0,4–0,5 ml olja räcker troligen. Blanda i den grekiska yoghurten. Hacka dragonen och häll ner i dressingen. Bearnaisesåsen ska smaka fräscht, syrligt och krämigt. Om det behövs kan du blanda i mer senap, vinäger, salt och peppar.

  2. Grönsaker

    Rensa grönsakerna, borsta bort smuts från morötterna (låt vara hela), skär broccolin i bitar, skär av ändarna på vårlökarna (men lämna lökarna hela) och skölj och halvera rädisorna. Krydda grönsakerna med salt, peppar och olivolja. Värm upp grillen. Börja med att grilla de hela morötterna tills de är mjuka. Lägg sedan till resten av grönsakerna i några minuter.

3. Servering
Servera de blandade grönsakerna med bearnaisesåsen. Ett tips är att strö över knapriga bovetekorn (bovete som har legat i vatten över natten, sedan sköljts av och stekts i olja).
Grillade grönsaker och kall bearnaisesås
Nettobladet