Grillade kotletter med picklad lök

Grillade kotletter är alltid en klassiker, men här serveras dem med lök som lagas på annorlunda sätt. Du kan använda färsk lök om det är säsong för det.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt


Kött & Fisk

Kolonialvaror & Drycker
Mejeri & Ost

2. Gör så här
  1. Picklad lök

    Börja med de picklade rödlökarna till det här receptet. Lägg pepparkorn, stjärnanis, vinäger och socker i en gryta. Låt ingredienserna koka upp, koka ca 5 minuter och låt sedan svalna. Skär rödlökarna i tunna skivor. Lägg ner lökskivorna i en ren burk och häll över den kryddiga vinägern. Låt stå minst en dag före servering. I kylen håller de i flera månader, så du kan pickla löken i förväg.

  2. Lökpuré

    Skala fyra av de vita lökarna och skär dem i skivor. Stek på låg temperatur i hälften av smöret tills de är mjuka och har fått fin, brun färg. Tillsätt 1–2 msk äppelcidervinäger, salt och peppar. Ta av grytan från plattan. Mixa den stekta löken med resten av smöret tills purén är slät och jämn. Du kan göra lökpurén i förväg – värm den bara långsamt inför servering.

  3. Kotletter och grillad lök

    Halvera de 2 kvarvarande lökarna (låt skalet sitta kvar). Tillsätt lite olivolja, salt och peppar. Grilla dem tills de är mjälla och har fått grillmärken. Ställ åt sidan. Grilla kotletterna 3–4 minuter på varje sida. Låt vila 5–10 minuter före servering.

3. Servering
Lägg lökpuré på en tallrik. Lägg på en stek. Ta av skalet från de grillade lökarna och lägg dem på tallriken med lite av den picklade löken. Servera med sallad och bröd.
Grillade kotletter med picklad lök
Nettobladet