Grillade plommon

Fräsch, lätt och läcker sommardessert av saftiga plommon med massor av smak och konsistens. Perfekt att njuta av efter middagen.

2 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt



Mejeri & Ost


Kolonialvaror & Drycker




2. Gör så här
  1. Halvera plommonen, ta bort kärnan och grilla dem på en mycket het grill eller grillpanna i några minuter på varje sida.

    Rör ihop mascarpone, citronsaft, florsocker och frön från en vaniljstång. Vispa grädden lätt och vänd ner i mascarponekrämen.

    Lägg två plommonhalvor och en stor sked mascarponekräm i varje skål. Hacka pistagenötterna grovt och strö över plommonen och krämen.

    Hacka chokladen fint eller skrapa med kniven på den flata sidan av chokladen så att du får tunna chokladflingor. Strö över plommonen.

3. Servering
Finhacka de dilliknande vipporna (bladen) på en halv fänkål och/eller lite färsk mynta och strö över.
Nettobladet