Grönkålssallad med korngryn och lönnsirap

En grönkålssallad med spännande smakkombinationer och härlig struktur. Servera den ensam eller tillsammans med exempelvis karrékotletter.

4 Personer
1. Ingredienser
Frukt & Grönt




Övrigt




Kolonialvaror & Drycker



Kött & Fisk

Mejeri & Ost

2. Gör så här
  1. Rör ihop vinäger, vatten och socker och lägg den grovhackade rödlöken i lagen. Låt det sylta sig i 20 minuter.

    Rör ihop sirap, olivolja, citronsaft och balsamvinäger och massera därefter den hackade grönkålen med dressingen. Låt det dra i några minuter.

    Koka korngrynet enligt paketets anvisningar.

    Skär bacon i tärningar och sprödstek i en stekpanna.

    Skär äpplena i tunna skivor.

3. Servering
Ta upp lökbitarna ur lagen och lägg dem i skålen med grönkål tillsammans med kokt korngryn, bacon, äpplen och smulad salladsost.
Nettobladet