Gulaschsoppa

En riktigt värmande vintersoppa med mycket smak. Den mättar bra och det är smart att göra en rejäl omgång så att den räcker i flera dagar.

4 Personer
1. Ingredienser
Kött & Fisk

Frukt & Grönt




Mejeri & Ost

Kolonialvaror & Drycker







2. Gör så här
  1. Skär köttet i tärningar, ca 2*2 cm. Hacka lökarna. Skala morötterna, dela på längden och skär dem i bitar. Skär paprikorna och de skalade potatisarna i tärningar.

    Bryn lite kött i taget i olja och på hög värme. Lägg ner lök och stek tills de nästan är möra.

    Lägg tillbaka köttet i grytan tillsammans med paprika och spiskummin och bryn i 1–2 min. Tillsätt tomatpuré, morötter, paprika, krossade tomater, buljong och lagerblad och låt det hela koka upp.

    Låt sjuda under lock i 1½ timme. Tillsätt potatisarna och koka ytterligare ca 30 min. tills både kött och potatisar är mjuka.
    Smaka av soppan med paprika, salt och peppar.

3. Servering
Servera soppan rykande varm med crème fraîche på toppen och bröd till.
Nettobladet